Prehrana

Naše telo potrebuje za svoje delovanje gorivo. To je prehrana. Bolj natančno gradniki naše prehrane, ki jo telo predela in skozi postopek prebave spremeni v hranilne snovi kot so beljakovine, OH, maščobe…obenem pa so sestavni vidik hrane tudi vlaknine, vitamini in minerali…ki kot podporne snovi vsaka opravlja svojo funkcijo, brez katere je ravnovesje delovanja telesa porušeno.

Prehrana je najbolj pomemben element pri ohranjanju zdravega in sposobnega telesa in prehranske navade so ob bolezenskih deformacijah prvi razlog za slabšo telesno kondicijo. Vsi programi telesne preobrazbe, ki ne vključujejo spremembe prehranskih navad so ponavadi obsojeni na propad.

Največji napaki ki jih počnemo pri prehranskih režimih sta količina in kvaliteta hrane. Jemo preveč in premalo kvalitetno hrano.

Pristop glede prehranskega svetovanja, ki ga uporabljamo temelji na individualnih željah posameznika (kakšno hrano ima rad, kako dostopna mu je določena hrana, kakšne ima zdravstvene omejitve), zasleduje njegove cilje glede počutja (kaj je primarni cilj njegove osebnostne preobrazbe) in zasleduje dve dimenziji spremembe prehranjevalnih navad. To sta postopnost in uravnoteženost.

Na področju prehranskega svetovanja ima vsak posameznik svoje preference, kot posvetovanje o usmeritvah pravilne prehrane se izvede ob prvem obisku in ob dogovoru za izvedbo programov osebnega napredka pogovor in kreirajo smernice za prehranjevanje v času programa

Cena začetnega posvetovanja in kreiranja smernic je – 8,20 EURO + 22% DDV = 10,00 EURO.

Cena spremljanja izvajanja prehranskih smernic na mesečnem nivoju je – 8,20 EURO + 22% DDV = 10,00 EURO.